Sosyal Medya

Güncel

KCK’dan ‘hendekleri kapatın" talimatı

KCK Yönetimi son günlerde özellikle Cizre’de artan gerginlik üzerine yaptığı açıklamada, yandaşlarına gerilimi düşürmeleri çağrısı yaptı. KCK Abdullah Öcalan’ın çabalarına güç verilmesini istedi.



PKK’nın da bünyesinde  bulunduÄŸu çatı örgütü KCK’nın yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaÅŸanan olumsuzluklara raÄŸmen, Öcalan'ın hazırladığı ve hükümete sunduÄŸu çözüm taslağına destek verilmesinin tarihsel öneme sahip olduÄŸu belirtildi. Çözüm sürecini sabote etmek çabalarına dikkat çeken KCK, Cizre’deki hendeklerin kapatılmasını istedi.

Bu süreçte gerilimden kaçınmayı ve bu süreci sabote etmek isteyenlere gerekçe vermemeyi çok önemli görmekteyiz. Bu açıdan baÅŸta Cizre halkı olmak üzere tüm halkımızın ve gençliÄŸin örgütlü ve duyarlı davranmasını, Önder Apo'nun çabalarına güç verilmesi gerektiÄŸini bir daha belirtiyoruz. Cizre’deki hendeklerin devletin de karşılıklı iyi niyetli yaklaÅŸması ve istismar ederek operasyon ve tutuklama yapmaması temelinde adım adım kapatılması Önder Apo'nun çabalarına uygun bir tutum olacaktır. KuÅŸkusuz Kürt halkı ve Türkiye halkları demokratik irade, tutum ve demokratik eylemleriyle bu sürece destek vermelidir. DemokratikleÅŸme ve Kürt sorununu çözme iradesini daha güçlü biçimde ortaya koymalıdır.”

'İstanbul bombalarıyla ilgimiz yok'

KCK Yönetimi Ä°stanbul’daki bombalı eylemlerle ilgilerinin bulunmadığını ifade etti.

Cizre’de gerilimin arttığı günlerde Ä°stanbul’da YDG-H adına bombaların patlatıldığı basına yansıtılmıştır. Hareketimizin ve gençliÄŸin ne böyle bir kararı vardır, ne de bu eylemler Hareketimize aittir. Aynı günlerde Hakkari’de polislerin bazı yerlere bombalar koyması ve bunun açığa çıkarılması gerçeÄŸi vardır. Polislerin tutuklanmış olması, bu tür eylemlerin bu dönemde olabileceÄŸini bir daha ortaya koymuÅŸtur.”

'Gerilimi düÅŸürün'

Açıklamanın sonunda KCK yönetimi, gerilimin düÅŸürülmesi ve hükümetin buna paralel tutum alması çaÄŸrısı yaptı

“Yönetimimiz, Önder Apo'nun müzakere taslağını gündemden düÅŸürmek, etkisiz kılmak, müzakerenin baÅŸlatılması çabalarını boÅŸa çıkarmak isteyenlerin ve devlet saldırılarına temel yaptıkları gerekçelerin önüne geçmek için bir daha gerilimi düÅŸürme çaÄŸrısı yapmayı kararlaÅŸtırmıştır.Bu nedenle AKP Hükümeti, Önder Apo'nun ve Hareketimizin sorumlu davranan ve gerilimi düÅŸüren çabalarını tutumuyla tamamlamalıdır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.